Sunday, 8 July 2012

All's About My Namee

Harini aku na story about all MY NAME , kau kau . Tana dngar ? Kisah pulakk aku erkk ? Since sekolah rendah , memang mcam mcam kengkawan aku panggil aku . Brr ~
But , the TRUE NAME aku still PUTERI NUR SYAHIDAH RAJA AZMI lagi tauu ;))

Hokayy ;))
Since SEKOLAH RENDAH ,
Membe aku semua panggil aku SYAHIDAH , Hokayy ! Panjangkann ? Tapi kalau korang na tau , makin umo aku meningkat , makin pendekk name aku dipotong potong , korang naa tau ape jadi SYAHIDAH lepas niee ? Hokayy , SYAHIDAH daa jadi EYDA . Hokayy ! Pendekk sangatkann ? Haha , kesiann . Bilaa tiba masa aku pindah sekolah baru , kengkawan baru aku panggil aku PUTERI ;)) nak jadikan cerita , since aku darjah 1 , aku tulis name aku PUTER ;)) ahh ? Mane hilang I aku erk ? Haha , Aku jadi bahan ejekan kengkawan aku . Perghh ! Time tuu memang tade perasaan segan . 



Since SEKOLAH MENENGAH ,
Kat sini laa pelbagai name aku dapad , daripada kengkawan aku , Hadoii ! Ahh ? Pelik pelikk . Mase aku Form1 kea ? Form2 ? Or Form3 (Entah aku lupa) , ade budak 1 geng nie pnggil aku KACIP . Naa tau kenape ? Sebab gigi aku yang dikatakan agak pelik macam KACIP ;)) Thenn ade pulak yang panggil aku KACIP FATIMAH . Haishh , nasib la kengkawan , kalau orang lain . Memang aku potong 18 laa korang ! Haha , 

Mase tuu jugaa , name PUTED , PUTAT , or entah ape ape terciptaa . Diaorang mengingatkan aku about name aku , masa aku darjah 1 , PUTER ! 


Huu , tu jelaa , yang aku ingat . Yang lain lain aku lupaa . Huhu , Btw , kalau kengkawan aku panggil aku PUTERI . Rase macam lainn jela . Pelik punn ada . Haha , Sebab daa terbiasa dengan name PUTED , nd PUTAT ;)) Kay laa . Bubyee ;) 

Thursday, 5 July 2012

Tersenyum laa , Wahai hatiku yang bersedih >__

 
Asalamualaikum , daa lame rasenyee ta updates nd bukak blog
cerita cik puteri niee . Huhu , 
Btw , malam nie na story sedih pulakk .
Hwmm , okeh okeh , jom dngaa kann rintihan hati cik puteri 
yang tnga bersedih nie , shutt ! >__
Saat aku menikmat kegembiraa didunia niee ,
kadang kala , derita dunia sering kali mencuit hati .
Hati aku selaluu BROKEN ,
buad aku menangis . Taa henti henti .
Kesedihan aku terus stay away didasar hati aku .
Timee tu , sifat sabar aku terus menjauhi aku . 
Tinggalkann aku sendiri dalam tangisan .

Dalam terharu ,
Dalam kegembiraan yang aku ciptaa ,
airmata aku tertumpaah jugaa .

Kalau korang nak tauu ,
bergituu laa kehidupan didunia .
Kita takkan sesekali dapat menjangkaa ,
Ape yang ALLAH aturkann untuk kitaa 
selama niee .

Kadang kadang kitaa 
GEMBIRAA ,
Kadang kala kita teramat kecewaa ,
Namun , aku taa pernah putus ase .
Sebab aku tau , diaa sentiasa disisi aku . 
Kala aku dalam kesedihan .
Kasih SayangNyaa lebeh luas daripada apa yang aku jangka .